Caffé di Mauricio, DE SMAAK VAN KOFFIE

Koffie is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Wij staan er mee op en wij gaan er mee naar bed. Een kopje koffie is voor niemand hetzelfde. Iedereen heeft zo zijn of haar voorkeuren. Maar het allerbelangrijkste is: het genot van een aromatisch kopje koffie, geheel naar uw smaak.

Caffé di Mauricio,

De smaak van koffie

Koffie is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Wij staan er mee op en wij gaan er mee naar bed. Een kopje koffie is voor niemand hetzelfde. Iedereen heeft zo zijn of haar voorkeuren. Maar het allerbelangrijkste is: het genot van een aromatisch kopje koffie, geheel naar uw smaak.

Koffie maken is een kunst. Voor een goed kopje koffie zijn kwalitatief goede koffiebonen belangrijk én heeft u de juiste machine nodig tot het zetten van de gewenste koffie. Ook voor een compleet koffieconcept bent u bij ons aan het juiste adres. Wij leveren u maatwerk en werken samen met leveranciers van de beste koffieautomaten met een uitstekende prijs- kwaliteit verhouding.

Met Caffé di Mauricio zet u koffie zoals u dat wenst. Goed gezette koffie heeft iets magisch. Onze Barista’s -vakmensen in het bereiden van koffie- adviseren u graag en laten u de verschillende soorten proeven. U hoeft geen Barista te zijn om uw medewerkers of klanten een smakelijk kopje koffie te presenteren. Met de juiste koffiemachine en bonen bent u al een eind op weg.

Naast de keuze van de koffiebonen en de koffiemachine zijn er nog een aantal zaken die invloed hebben op de smaak van uw kopje koffie.

"Goede koffie zetten is meer dan koffiebonen en een koffiemachine."

Daarvoor hoef je echt geen koffie barista te zijn maar kiezen voor een koffiemachine die goed ingesteld kan worden en de lekkerste koffiebonen. Wij helpen u graag verder met het maken van een keuze voor heerlijke koffie.

Caffé di Mauricio,DE Smaak

smaak van koffie

Smaak: “over smaak valt te twisten”, toch kent iedereen het belang van een goed kopje koffie. Met de juiste ingrediënten en apparatuur biedt u uw medewerkers en klanten een heerlijk kopje koffie aan. De koffie smaak is heel bepalend voor de koffie beleving

Maling: de maling van de koffieboon is van grote invloed op de smaak van koffie. Een fijnere maling zorgt voor een diepere aromatische smaak van uw kopje koffie. De lekkerste koffiebonen in combinatie met een goede koffiemachine.

Water: de hoeveelheid water en de temperatuur van het water hebben invloed op de sterkte van uw koffie.

Verhouding koffie/water: de juiste verhouding koffie en water komt de smaak van uw koffie ten goede. Intensief gebruik van uw apparaat kan gevolgen hebben voor deze verhouding. Regelmatige controle zorgt voor blijvende weldadige smaak van uw kopje koffie.

Geur: de lekkerste koffie is verse koffie van versgemalen bonen.

Snelheid:
 ook de snelheid is bepalend voor de smaak van uw kopje koffie. Door het langzaamaan druppelende water op de versgemalen koffie krijgt uw koffie net dat beetje meer aroma. Toch kan het nodig zijn, dat u beslist voor een snellere zet-methode. Dit hoeft echter niet ten koste te gaan van de smaak.