CAFFÉ DI MAURICIO

Caffé di Mauricio, DE GESCHIEDENIS

Over het ontstaan van de verkwikkende drank koffie doen veel verhalen de ronde. De geschiedenis van de jonge geitenhoeder uit Ethiopië die merkte dat zijn geiten na het eten van een bepaalde bes veel energie kregen, wordt als de meest voor de hand liggende verklaring gezien voor de ontdekking van koffie.

Caffé di Mauricio, DE GESCHIEDENIS

de geschiedenis VAN KOFFIE

Over het ontstaan van de verkwikkende drank koffie doen veel verhalen de ronde. De geschiedenis van de jonge geitenhoeder uit Ethiopië die merkte dat zijn geiten na het eten van een bepaalde bes veel energie kregen, wordt als de meest voor de hand liggende verklaring gezien voor de ontdekking van koffie.

Een andere verklaring voor het ontstaan gaat terug naar de monniken. Zij vonden de smaak van de vrucht vreselijk en gooide de bessen in het vuur. Na niet al te lange tijd steeg er een heerlijk aroma op uit het vuur. De nieuwsgierige monniken maakten van de geroosterde vruchten een drank en merkten, dat zij door het drinken hiervan de hele nacht wakker konden blijven en -nog belangrijker- het nieuwe goedje smaakte ook nog eens heerlijk.

Caffé di Mauricio,DE EERSTE KOFFIEDRINKERS

DE EERSTE KOFFIEDRINKERS

Het drinken van koffie gaat terug tot de elfde eeuw. De Perzen prezen de drank vanwege de stimulerende werking. Het woord “koffie” is afkomstig van het Oud-Arabische “qahwa”, wat “het opwindende” betekent. In de tweede helft van de vijftiende eeuw was koffie onderdeel van het dagelijkse leven geworden. In die tijd werden koffiebonen ook al gemalen, alleen werd de gemalen koffie vermengd met dierlijk vet of olie om er vervolgens een balletje van te kneden. Daarnaast werd het vruchtvlees van de bes gebruikt voor de bereiding van wijn. Mokka, een plaats in Jemen, groeide uit tot de belangrijkste handelsplaats voor koffie in de wereld. Nederlandse en Engelse zeelui gingen zich niet veel later bemoeien met de handel in koffie en exporteerden de koffieplant naar hun koloniën overal ter wereld.

"Proef de lekkerste koffie
  caffe di mauricio"

Wil je onze koffie proeven?

Caffé di Mauricio,DE NEDERLANDSE HANDELAREN

DE NEDERLANDSE HANDELAREN

In 1616 maakte de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) kennis met koffie. In het midden van de 17e eeuw werd koffie pas interessant voor de Nederlanders, omdat de vraag naar koffie steeg. Nederlanders gingen op zoek naar een goedkopere manier om aan koffie te komen. Zij brachten een gestolen koffieplant naar Java en deze plant groeide goed in dit gebied. Er ontstonden koffieplantages en dit was het begin van een levendige handel in koffie. Amsterdam groeide uit tot het absolute centrum van de wereldhandel in koffie.
De Nederlanders introduceerden in het begin van de 18e eeuw als eersten de koffieplanten in Midden- en Zuid-Amerika. Vandaag de dag is Brazilië de grootste koffieproducent van de wereld.

Caffé di Mauricio, koffiehuizen

KOFFIEHUIZEN

Koffie werd een gemeengoed. De eerste koffiehuizen ontstonden in Damascus. Vanuit Venetië verspreiden de koffiehuizen zich over de hele wereld. Steden als Londen, Den Haag, Hamburg, Parijs, Wenen, Boston en New York bleven niet achter. Koffiehuizen werden een ontmoetingsplaats voor vrienden en zakenlieden.

Koffie wordt volksdrank nummer 1 en heeft deze positie weten te behouden tot op de dag van vandaag!

Eerst proeven? Vraag gratis je eerste proef sample aan voordat je besteld!