Met koffie kun je zeer verassende recepten maken, want koffie is namelijk een echte smaakmaker. De krachtige koffieboon geeft na branding zijn eigen unieke smaak. Koken met koffie kan op veel manieren. Op deze pagina hebben we enkele recepten gezet waar de koffie van Caffè di Mauricio in is verwerkt. 

Hamburger met BBQ- koffiesaus

Omar Dahak, patron cuisinier van restaurant De Boterlap in Harderwijk, maakt een barbecuesaus met de espresso van Caffè Di Mauricio voor op de hamburger. "BBQ- koffiesaus waar heerlijk die ondertoon van Espresso in verwerkt zit. Met deze mooie ronde koffiesmaak maak je het gerecht af. Zonder dit ingrediënt zou je proeven dat er wat aan ontbreekt", aldus Omar Dakar

Wortels en koffie

Evert van Dilst, patron cuisinier van d’Ouwe Smisse in Zonnemeire, maakt een tussengerecht met worteltjes die hij op de koffiebonen gaart. De Smaak van de koffie trekt in de worteltjes en dit geeft een smaak effect. Dit combineert hij met linzen waarin ook koffie verwerkt word.

Kalfslever en koffie

Frans Bon, chefkok/productontwikkelaar bij Apollo/Solina, maakt een gerecht met gebakken kalfslever, shi-take, linzen, aardappel en de koffie van Caffè di Mauricio. Dit ensemble serveert hij op een aardappelgalette. “De Koffie is een hele mooie combinatie bij het kalfslever. Dat kleine bittertje geeft een andere smaakdimentie” Frans Bon.

Geef een antwoord